Cahaya Syawal Menjelma lagi

 

senja di masjid simpang empat permatang buloh - syawal 1426H

senja di masjid simpang empat permatang buloh - syawal 1426H

Kemeriahan Syawal sudah mula terasa,
Kini meniti harinya berkunjung tiba,
Merdu lagu aidilfitri mula mengisi tetuang udara,
Disambut siulan anak anak muda menyanyi gembira,
Bersahut sahutan dalam suasana berhari raya

Syahdu pilu mengenangkan yang pergi, datang bersilih ganti,
Walaupun hati telahpun redha menerima ketentuan ilahi,
Buat yang pergi selamanya; hanya sekirim doa buat bekalan akhrawi,
Buat yang pergi sementara; nenda di desa tersenyum ceria,
Gembira tak terkata bertemu anakcucu bersua muka,
Rindu yang berkunjung; kasih pula yang datang menguntum,
Bersyukur; anakcucu tak pernah lupa pada yang tua

Inilah yang dikatakan nikmat kurnia tuhan rab-bi;
Kemakmuran dan kesejahteraan ibu pertiwi,
Ku menadah tangan mohon bersyukur; mengabdi diri,
Semoga Syawal terus menjelma di bumi bertuah ini,
Dengan membawa sejuta harapan dan seribu makna untuk seratus tahun lagi…

Salam Aidilfitri buat semua,
salam taazim

  • 0 Comments
  • Filed under: Uncategorized
  • Hello folks,

    Today I’d like to share with you how easy it is to renew your road tax today, at the comfort of your home using the online service by myeg.com.my. Please kindly refer to the attachment below, as I have summarized the process in visual format (jpeg). Please also note that this is my real transaction.

    But before that, here are a few things you need to have/know prior to using this service:

    1. Internet connection, preferably broadband coz this will involve online payment.
    2. Your credit card ready (If you opt for CC payment). There are 3 methods of payment, you’ll find it in one of the attachments.
    3. Your insurance is already renewed. They also have online motor vehicle insurance renewal service, but mine has already been taken care by my agent. So I only use the Road Tax renewal service.
    4. Note that if you opt for Home/Office Delivery, and if you’re staying in Klang Valley, you’ll get your road tax the next day if your transaction takes place before 6 p.m. (it is the cut-off time). Otherwise you can opt for self-collection from your chosen e-Services Centre.
    5. Your Vehicle Registration Certification aka “Geran” is still with the Bank?! Don’t fret. You don’t even need it. I have confirmed this with myeg.
    6. They charged me RM6 for delivery, and RM2.75 for their service charge. Altogether RM8.75, which I find very minimal (as compared to engaging with a runner). I’m sure I would fork out more than that if I were to do it by myself i.e. go to the bank and post office/JPJ (fuel, parking fees, time and not to mention all the other unexpected risks I could bear on my way there).

    Now all I have to do is to check on my mailbox tomorrow. Easy peasy, don’t you think?!

    So go ahead, log on now to myeg.com.my to renew your roadtax and/or Motor Vehicle insurance.

    Thanks and have a nice day ahead.

    Regards,
    Adiq

    p/s: I’m a mere user, not a staff of myeg. Why am I doing this? Why not? Sharing is caring, right? For more info you can just browse their website at myeg.com.my.

    Walimatul Urus: Saiful Potri

    Assalamualaikum wbt,

    Sahabat batchmate 9296 sekalian,

    Tuan-tuan dijemput  ke Majlis Perkahwinan saya yang bakal berlangsung seperti berikut:

    Tarikh: Ahad, 6 Julai 2008
    Masa: 11.00 pagi – 4.00 petang
    Alamat: 5-12h Blok A, Flat Sri Sarawak, Jalan Kenanga, 55200 KL

    (belakang Balai Bomba Hang Tuah)

    Turut dijemput: Seisi keluarga

    Disertakan bersama-sama, jemputan dan juga peta lokasi majlis sebagai rujukan. Semoga dengan kehadiran saudara-saudara sekeluarga akan memeriahkan lagi majlis saya ini.

     

    saiful potri

    pot – Ahmad House

    012 368 0898

     

     

  • 5 Comments
  • Filed under: Weddings
  • MCOBA Futsal Tournament Results

    Dear Gents,

    Sorry for the delay. Aku tak larat la semalam…aku ingatkan ayul nak buat, hehehe….Overall, our boys did okay. Nampak sangat kita ni dah tua…Takpe, in 3 years, we are qualified to play in the veterans’ punya group! Results as follow:

    UB96A (Defending Champs…ehem!)

    Group Stage:

    vs 01A: 1-0 (Zef)

    vs 97B: 1-1 (Zef)

    vs 95: 0-0

    2nd in Group (Qualified for Cup)

    Quarter Final Cup:

    vs 05: 0-3

    UB96B

    Group Stage:

    vs 06: 1-0 (Nanak)

    vs 03A: 0-1

    vs 01B: 0-1

    3rd in Group (Qualified for Plate)

    Quarter Final Plate:

    vs 01A: 0-1

    The eventual champion for Cup was 05, winning against a team from batch 85 (aku belum confirmkan kesahihan cerita ni…tapi that’s what I heard). Tapi, yang confirm, we provided the most entertaining match bila 96B lawan 01A…mengikut kata Bullet, we scored high on TV rating…penuh drama dan suspense…nasib baik sports planet tu takde cermin…kalau tak habis pecah cermin tu kena tumbuk…

    Lawak pun ada gak…masa drama tu tengah climax, ada la sorang hamba Allah ni masuk padang…aku ingatkan dia nak tolong menenangkan keadaan or to the least, make things worse tapi dia setakat masuk padang…cekak pinggang, geleng kepala and lepas tu, keluar padang balik…ek eleh! Baik tak payah…

    Anyhow, we can always try again next year…to all the players, thanks guys! Appreciate the effort! To all yang datang, Ajis + family, Zen + son, Abe, Bachin, Dolla, Buja, Apeq, Modaq + family and to all those yang datang tapi aku tak sebut nama, thanks for coming! Appreciate the support. To Abe and Bachin, special thanks for bringing the nasi ayam…

    Yang masih menjalakan tugas,

    Opeq

  • 12 Comments
  • Filed under: Sports
  • MCOBA Futsal Tournament

    Dear Gents,

    The list of players has been finalized and the players are:

    UB96 ‘A’ (Defending Champs)

    a) Ayul (c)
    b) Moqq (gk)
    c) Zef
    d) MJ
    e) Kichi
    f) Izzy
    g) Muzni
    h) Tapah

    UB96 ‘B’

    a) Taja (c)
    b) Opeq (gk)
    c) Nanak
    d) Bunyok
    e) SAM
    f) Ipin
    g) Pillah
    h) Che’ We

    The tournament will be held at Sports Planet Subang Grand (Next to KESAS), 31st May 2008, morning onwards. Those who are in the area and available that day, please come and extend your support for the team (bawak la air ke KFC ke…hehehe).

    Yang menjalankan tugas,

    Opeq

  • 7 Comments
  • Filed under: Sports
  •