korang ingat tak bila first sekali budak batch kita kena physical contact dgn anjing kat koleq? kalau tak ingat, read on…

the venue was Block Form 1 during prep malam. aku rasa masa tu baru sebulan dua je kita masuk koleq. kat kelas budak-budak pandai 1D, fect Ruzaimi & fect Zaimi tengah berdebate dengan Ahpek. debate pasal apa aku tak tau. walaupun masa tu kita baru 12-13 tahun, tapi suara n style ahpek cakap sebijik macam sekarang. bising, kecoh dan merapu. cuma berbeza sebab masa tu ahpek still nampak jambu dengan mahkota rambutnya yang penuh & lebat. satu kelas enjoy tengok ahpek kecoh berdebate. fun jugak… or so we thought.

lepas habis prep malam, macam biasa kita semua beratur tepi kelas nak balik. anjing-anjing (no offence fect moqq) semua dah standby kat depan sambil berlagak macho. tetiba anjing paling pendek antara mereka panggil ahpek. dia cakap-cakap sikit, lepas tu… PIANGGG!!! sebijik penampar yang maha laju hinggap kat pipi gebu ahpek. pipi dia yang putih melepak jadi pink. semua yang ada kat situ terkejut gila. horror siot tengok brutality yang unexpected ni. lepas ahpek kena penampar, si anjing pendek tadi pun terus start lecture pasal kurang ajar.

start daripada insiden tu, warga prep school hidup dalam keadaan ketakutan. takut kepada mata-mata yang memerhati dan telinga-telinga yang mendengar dari celah pintu cubicle anjing terutama cube IBJ. slowly, kita semua kena suap dengan rules & regulations yang strict dan hukuman yang sadis serupa askar jerman buat kat orang jew poland. but that was part of what shaped us today, no?

effect dari tamparan pertama tu still ada sampai sekarang. penampar tu cukup kuat, sampai akar rambut ahpek longgar dari soketnya, dan berderailah mahkota satu-persatu…